U bevindt zich hier:Start >> Diensten > Mobiliteit

Mobiliteit

De dienst Mobiliteit staat in voor het verkeers- en mobiliteitsbeleid.

Autodelen in Pepingen

Je hebt een auto maar hij staat vaak stil?
Of je hebt geen auto maar je kan er wel af en toe een gebruiken? Dan is autodelen iets voor jou! 

Gebruik een deelauto wanneer jij hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig? Dan kan deze wagen door iemand anders worden gebruikt. Autodelen is dus een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een eigen voertuig!

Autodelen, dat is:

  •        Gemakkelijk: Verlies geen tijd met praktische zaken en Beschik altijd over een deelauto in je buurt
  •        Kostenefficiënt: Spaar jaarlijks een heleboel geld door enkel je effectieve gebruik te betalen
  •        Milieuvriendelijk: Ga voor minder CO2-uitstoot en een groenere omgeving met meer ruimte
  •        Sociaal: Ontmoet autodelers in je buurt en word lid van een autodeelcommunity
  •        Flexibel: Deel jouw wagen of kies een deelauto op maat van jouw situatie en geniet van jouw vrijheid

Kijk waar je een deelwagen kan vinden in je buurt via volgende link: https://www.autodelen.net/zoek-een-deelwagen/


Autodeelproject met Cambio van start!

Op 16/11 is de eerste deelwagen van Cambio gelanceerd in de gemeente Pepingen. De elektrische deelwagen, een Renault Zoë, heeft een vaste standplaats  aan de oplaadpaal nabij het gemeenteplein.
Dankzij subsidies en steun van de Vlaamse Overheid, zette de gemeente de stap naar deelmobiliteit. De gemeente wenst de wagen zowel te delen met de inwoners als mét het gemeentepersoneel.
Interesse of vragen? Op donderdag 19/11/2020 vindt er een online infosessie plaats, inschrijven kan via: https://app.livestorm.co/cambio-autodelen/infosessie-cambio-autodelen-pepingen

Wat is autodelen? Wat is Cambio?
Autodelen is vergelijkbaar met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of strips, maar voor wagens.
Autodelen met Cambio is budgettair voordelig indien je minder dan 11.000 km/jaar rijdt. Inwoners die niet elke dag een wagen gebruiken of maar af en toe nood hebben aan een tweede of derde wagen, kunnen een auto uitlenen via een autodeelsysteem zoals Cambio.

Cambio is al actief in meer dan 40 steden en gemeenten in Vlaanderen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een deelsysteem, het aantal gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. Intussen werd de kaap van 40.000 gebruikers in België dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal heeft Cambio ca. 1.500 deelauto’s in zijn wagenpark.
Ontdek in 30 seconden wat of wie Cambio is via volgend filmpje: https://vimeo.com/153112421.

Proefaanbod – tijdelijke actie!

Inwoners die zich binnenkort inschrijven, kunnen beroep doen op een tijdelijke actie die Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Ze krijgen 35 euro korting, gelijk aan de waarde van de instapkosten. Op deze manier kunnen inwoners het systeem gemakkelijk uitproberen en zo proefondervindelijk ervaren of Cambio inderdaad een geschikt vervoersalternatief is.

Hoe werkt het autodeelsysteem van Cambio?
Wie bij Cambio aangesloten is krijgt toegang tot het Cambio-wagenpark in heel België. Een Cambio-gebruiker kan een wagen reserveren voor de periode dat hij/zij er één wenst en op het moment dat hem/haar het beste past.

Als gebruiker betaal je een beperkt maandelijks abonnement en betaal je verder enkel in functie van je gebruik (tijd en kilometers). Alle kosten zijn inbegrepen in de prijs (verzekering, brandstof, onderhoud…), de vaste kosten vallen weg.
Reserveren kan 24/7, zowel telefonisch, als via de website en de app van Cambio. De dienst is dus ook bereikbaar voor inwoners die niet beschikken over een smartphone of mobiel internet. De auto kan voor een uur, een dag of zelf voor meerdere dagen worden ontleend. Reserveren kan al lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek. De gebruiker pikt de auto op aan zijn standplaats en brengt deze op het einde van de rit terug, klaar voor de volgende gebruiker.

Meer informatie?
Voor meer informatie over cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.
Gebruikershandleiding autodeelsysteem Cambio: gebruikershandleiding
Handleiding elektrische wagen Renault Zoë: elektrische wagen 


Liever je eigen wagen delen of deze gebruiken van iemand in de buurt?

Voor particulier autodelen kan je terecht bij Dégage. Deze vzw is o.a. actief in Halle. Meer info vind je hier: https://drive.google.com/file/d/1E9dVtZ6RQAAQwrsWtWPsAWixhCUWxSIe/view.