U bevindt zich hier:Start >> Mijn gemeente > Straffe Streek Gemeente

Pepingen is een Straffe Streek Gemeente

Straffe Streek, ook in Pepingen!

Straffe streek logoPepingen is een Straffe Streek Gemeente. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat gemeente Pepingen de streekproducten uit Vlaams-Brabant een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat gemeente Pepingen streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt.

Grondwitloof, asperges, aardbeien, appels, peren, serredruiven ... allemaal lekker én gezond. Fijne vleeswaren, pittige kazen en heerlijk gebak, ze behoren allen tot ons culinair erfgoed. Hagelandse wijnen, lambiekbieren uit het Pajottenland, parelende schuimwijnen en witloofjenever uit het Dijleland, straffe bieren uit de Brabantse Kouters, typische pralines uit de kunststad Leuven, ... . Al deze producten hebben een duidelijke band met de provincie Vlaams-Brabant !

Straffe streek productenU hebt vast al van de Vlaams-Brabantse streekproducten gehoord, maar u denkt misschien dat dit lekkers onbereikbaar is. Niets is minder waar. U vindt de streekproducten niet enkel bij de producent zelf maar ook in één van de vele streekhoekjes en streekwinkels. Alle adressen kan u terugvinden op www.straffestreek.be!

straffe streek boekStreekproducten Vlaams-Brabant bundelde alle informatie over streekproducenten, streekhoekjes en -winkels, horecazaken, bed & breakfasts en gemeenten ook in een nieuw en rijk geïllustreerd boek: het Straffe Streek Boek.
Het boek kost slechts 6 euro! Het boek is te koop in de Vlaams-Brabantse streekhoekjes en streekwinkels of kan besteld worden via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Straffe Streek Gemeenten hernieuwen label

Op 7 mei kwamen de 54 'Straffe Streek Gemeenten' uit het Hageland en de Groene Gordel samen tijdens een netwerkmoment.
De nieuwe gemeentebesturen hebben er hun keuze voor het 'Straffe Streek Gemeenten'-label hernieuwd.
Er waren heel wat aanwezigen wat aantoont dat er veel gemeenten achter de Vlaams-Brabantse streekproducten staan.
Elk jaar kunnen zij dan ook opnieuw rekenen op de steun van de gemeente Pepingen.
Als bedanking voor deze inzet kreeg elke gemeente een heerlijk pakket overhandigd door voorzitter Paul Vleminckx en ondervoorzitter en gedeputeerde Monique Swinnen.